Gründerne bak

KLAR kompetanse

Ideen om KLAR-serien kom til verden høsten 2018. Gründerne bak KLAR Kompetanse og KLAR-serien er Hilde Vikse og Rhonda Helen Nes Lothe.

KLAR-serien er et konsept med innovative, enkle og intuitive læringsressurser for elever, lærlinger og ansatte med minoritetsspråklig bakgrunn. KLAR-serien gir brukerne en spesifikk, tilpasset og målrettet opplæring som er kontinuerlig, oversiktlig og kvalitetssikret. Arbeidet med fagspråket kan foregå hvor som helst og når som helst, både hjemme, på skolen, i praksis og på jobb.

KLAR-serien består av tre ulike læringsressurser:
  1. KLAR app
  2. KLAR praksisordbok
  3. KLAR språkboks

KLAR-serien gir brukerne god innsikt i hvilket fagspråk som kreves i yrket, er et effektivt verktøy i språklæringen og skaper en mulighet for å kvalitetssikre opplæringen av de ordene og begrepene man må kunne.

Resultater

2700

Brukere av KLAR app

8

Språk tilgjengelig i appen

3400

Solgte KLAR-bøker

6

Utdanningsprogram tilgjengelig i appen

45

Skoler har kjøpt KLAR app

Klar er etterspurt i flere markeder

KLAR-serien har særlig flerspråklige elever som sin målgruppe, men det kom tydelig frem under piloteringen, at dette er læringsressurser som flere kan dra nytte av, særlig KLAR app. Vi har fått flere henvendelser fra ulike sektorer som ser nytteverdien av å ha KLAR app som et verktøy for sine elever/ansatte/brukere.

Vi er på jakt etter investorer som ønsker å være med å utvikle KLAR kompetanse og KLAR-app videre.

Thomasz Borowski
HR Consultant at Adecco Managment

Adecco tilbyr en rekke HMS-kurs som er mer generelle. KLAR-app tilbyr konkret info og opplæring, og kan derfor være et viktig supplement til våre arbeidere.

Arne Fagerland
Avdelingsleder NAV Karmøy

En egen app i opplæringen vil være et viktig steg for å være mer fremtidsrettet i måten å tenke opplæring for deltakere i introduksjonsprogrammet.

Bakgrunnen til gründerne

Hilde Vikse

Daglig leder

Hilde Vikse er utdannet lektor i fransk og engelsk og har videreutdanning i norsk som andrespråk. Hun jobber på Haugaland videregående skole som språklærer i engelsk, fransk og norsk som andrespråk, samt med tilrettelagt undervisning i engelsk.

Vikse er opptatt av hvordan språk læres, og i hverdagen jobber hun med å finne gode metoder for begrepsforståelse og utvikling av språkkompetanse.

Rhonda Nes Lothe

Kreativ leder

​Rhonda Helen Nes Lothe er utdannet lektor i IKT i læring og har videreutdanning i veiledningspedagogikk og norsk som andrespråk. Lothe jobber på Haugaland videregående skole som koordinator for Studiesenteret og minoritetsspråklige elever. Hun underviser også i norsk og norsk som andrespråk og jobber med tilrettelagt undervisning i alle fag.

Lothe brenner for pedagogisk bruk av digitale verktøy i skolen og jobber daglig med å finne gode metoder for å lære språk i teknologirike klasserom.

Har du spørsmål?

Send oss en forespørsel da vel!

KLAR kompetanse AS
Org. nr: 922 068 488

post@klarkompetanse.no
(+47) 970 88 006

Leap kontorfellesskap, 3. etasje Oasen Storsenter
5542 Karmsund