KLAR kompetanse

Les mer om gründerne bak KLAR kompetanse, mål og visjon. Du finner også ut mer om resten av det supre teamet vårt, og hvem du skal ta kontakt med om du lurer på noe.

Velkommen til KLAR kompetanse

Vi er et dedikert team som har utviklet et digitalt opplæringsverktøy som adresserer en viktig utfordring: mangelen på en fleksibel yrkesretta språkopplæring for elever, lærlinger, flyktninger og flerspråklige voksne og ansatte i Norge.

Vår visjon er å støtte disse individene på deres vei mot fullført yrkesfaglig opplæring og en vellykket overgang til arbeidslivet.

Målet vårt

KLAR app, KLAR ressursbank og KLAR start bidrar til å legge til rette for en mer tilpasset, inkluderende og yrkesretta opplæring for alle.

Vi gir brukerne innsikt i det språket som kreves i deres yrke, samtidig som vi legger til rette for en effektiv og målrettet språklæring.

Vår kompetanse

Vi er stolte av å være grunnlagt av to dedikerte lektorer med erfaring fra videregående skole. Vår pedagogiske tilnærming, kombinert med vår dype forståelse for fagspråklæring, er en av våre største styrker.

Sammen med teamet vårt baner vi vei for en mer tilgjengelig inngang i arbeidslivet.

Teamet i KLAR kompetanse

Hilde Vikse

Gründer og daglig leder

Hilde en erfaren fagperson med bakgrunn innen sykepleie, supplert med en lektorutdanning i språk. Hun har dedikert sin karriere til å utforske hvordan språk læres og utvikles, med spesielt fokus på å finne effektive metoder for begrepsforståelse og utvikling av språkkompetanse.

I hennes rolle som daglig leder i KLAR kompetanse, er Hilde ansvarlig for en rekke områder som innholdsutvikling, økonomi og strategisk planlegging. Hilde ser på språk som en nøkkel til kommunikasjon og forståelse på tvers av kulturer.

Liten trivia:

Hilde, morgenfugl og morgenshopper, starter dagen med en god kopp kaffe før hun går på jakt etter skatter i butikkene. Hun også en dedikert Pepsi Max-elsker, og hun er en ekte frankofil.

Rhonda Helen Nes Lothe

Gründer og salgs- og innovasjonsleder

Rhonda er en lidenskapelig forkjemper for pedagogisk innovasjon og digital læring. Med sin allmennlærer- og lektorutdanning i IKT i læring, har hun en unik forståelse for å integrere teknologi i klasserommet.

Som salgs- og innovasjonsleder i KLAR Kompetanse, styrer Rhonda selskapets salgsstrategi og teknologiske utvikling. Hun tror på å skape engasjerende læringsmiljøer som støtter elevenes utvikling av faglig kunnskap og kreativitet.

Liten trivia:

Rhonda er en strukturert morgenfugl som elsker Pepsi Max og har en fascinasjon for europeiske kongefamilier. Hun er også kjent for å være en pirke-petra når det gjelder detaljer.

Ellen Seljestokken

Fagansvarlig for didaktisk innhold

Ellen er en engasjert og dedikert sosialantropolog og lektor med en lidenskap for å hjelpe flerspråklige elever og de som strever. Gjennom sin karriere på videregående skole har hun lagt vekt på å fremme begrepsforståelse og gi nødvendig støtte til disse elevene. Hun har videreutdanning innen norsk som andrespråk og spesialpedagogikk. 

I rollen som fagansvarlig for didaktisk innhold har Ellen ansvar for innholdsutvikling i KLAR app og ressursbank, samt oppfølgingsansvar for alle våre KLAR kontakter. Ellen ønsker å skape et inkluderende læringsmiljø hvor alle elever kan lykkes, uansett utfordringer.

Liten trivia:

Ellen er samfunnsengasjert og elsker sakprosa. Hun er også en språknørd som interesserer seg for grammatikkregler. Ellen liker dessverre ikke Pepsi Max.  

Elina Tomren

Kommunikasjon- og opplæringsansvarlig

Elina er utdannet adjunkt med videreutdanning i norsk som andrespråk samt IKT og læring. Hun har omfattende erfaring fra både videregående skole og voksenopplæring. Elina er dedikert til å fremme yrkesfag og fagbrev, og er genuint opptatt av å få flere til å fullføre opplæringsløpet sitt.

I rollen som kommunikasjon- og opplæringsansvarlig vil Elina bruke sin erfaring fra både privat næringsliv og skoleverket for å bidra til at KLAR kompetanse blir en foretrukket samarbeidspartner.

Liten trivia:

Elina er ikke bare firebarnsmor og en dedikert fotballmamma, men også en strukturert sjel av nødvendighet. Med en høy grad av samfunnsengasjement, bestrider hun ulike frivillige verv og er en sterk talsperson for sosialt arbeid og ungdomsutveksling ved enhver anledning.